מתיחות ברעננה עם פתיחת שנת הלימודים תשפ״ו: עשרות הורים ותלמידים מקהילת חב״ד הפגינו מול בניין העירייה, בדרישה לאפשר את המשך פעילותו של בית הספר היסודי שהקימו בעיר. ההורים טוענים כי במשך שלוש שנים פעל המוסד בהסכמת הרשויות המקומיות, ובשנה הקרובה נרשמו אליו כ־120 תלמידים. לדבריהם, הבטחה שניתנה בעבר על הקצאת מבנה קבוע לא מומשה, וכעת הילדים נותרים ללא מסגרת מוסדרת.
טענות ההורים: “הילדים לא צריכים לשלם את המחיר”
לטענת ההורים, בסוף השבוע האחרון נבלם המעבר למבנה חדש ברחוב אחוזה, בעקבות צו של בית המשפט שהוגש ביוזמת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה. הם טוענים כי מדובר בצעד שפוגע בילדיהם ומנתק אותם ממסגרת חינוכית שהצליחה בשנים האחרונות. חלק מההורים אף הזהירו כי אם לא יימצא פתרון מיידי – ילמדו ילדיהם “בלשכת ראש העיר”.
תגובת העירייה: “החוק והבטיחות מעל הכול”
בעירייה מדגישים כי האחריות להפסקת הפעילות אינה שלהם, אלא החלטה משפטית המחייבת את כל הצדדים. לדבריהם, המבנה שיועד לבית הספר חסר היתרי בנייה, אינו עומד בתקנות בטיחות ואינו מחזיק באישור משרד החינוך. “איננו יכולים לאפשר פעילות חינוכית במבנה שאינו תקין. טובת ובטיחות התלמידים קודמות לכל,” נמסר. יחד עם זאת, בעירייה מציינים כי לכל תלמיד הוצע שיבוץ חלופי בבתי ספר קיימים בעיר, וכי אם יוסדרו האישורים כחוק – העירייה תהיה נכונה לבחון פתרונות מתאימים.
מה הלאה?
- ההורים צפויים להמשיך במאבק עד למציאת פתרון מוסכם.
- בעירייה מתכוונים להיצמד להוראות בית המשפט ולפעול מול משרד החינוך למציאת הסדרה חוקית.
- בינתיים, הילדים יכולים להצטרף למסגרות אחרות בעיר, אך חלק מההורים מתנגדים לכך.
