סיפורו של לוחם שהפך למורה דרך: תמיר ידדוב מלמד שאגרוף זה הרבה יותר ממכות

בעולם של חוסר ודאות וחיפוש מתמיד אחר משמעות, יש מי שבחר להפוך את התשוקה האישית שלו לדרך חיים של העצמה וחינוך. תמיר ידדוב, בן 32 מהרצליה, הוא אחד כזה. לוחם לשעבר שהפך למורה דרך בזירת אומנויות הלחימה – ולא רק מבחינה פיזית. עבורו, מדובר במשנה חינוכית שלמה

סיפורו של לוחם שהפך למורה דרך: תמיר ידדוב מלמד שאגרוף זה הרבה יותר ממכות
סיפורו של לוחם שהפך למורה דרך: תמיר ידדוב מלמד שאגרוף זה הרבה יותר ממכות

הכל התחיל בגיל שש

כמו סיפורים רבים – גם הסיפור של תמיר התחיל בגיל צעיר. אביו רשם אותו לחוג קראטה כשהיה בן שש. מהר מאוד הפכה ההתנסות הראשונית לאהבת אמת. במשך השנים צבר חגורות והסמכות: חגורה חומה בקראטה, חגורה שחורה בנינג’יטסו יפני, והתמחות בסוגי לחימה נוספים כמו איגרוף קלאסי, קיקבוקס ו-MMA.
במקביל, שירת כלוחם בחטיבת הנח"ל, לקח חלק במבצע צוק איתן, ולאחר מכן עבד בשירות האבטחה של משרד ראש הממשלה.

7 באוקטובר – נקודת המפנה

"חשבתי לצאת מאזור הנוחות ולעשות משהו שאני באמת אוהב", מספר תמיר. אחרי זעזועי האירועים של 7 באוקטובר, הוא עזב את תחום האבטחה והקים מכון לאומנויות לחימה ברעננה, ברחוב החרושת – מול קניון רננים. "המטרה שלי הייתה ליצור מקום שבו כל אחד, בכל גיל ורקע, יוכל לקבל כלים אמיתיים לחיים – פיזיים, נפשיים וחברתיים", הוא מסביר.

יותר בריא, יותר חד – בכל גיל

אימוני אגרוף, בניגוד למה שחושבים, אינם מיועדים רק ללוחמים צעירים. מדובר בפעילות גופנית בעלת יתרונות בריאותיים רבים: שיפור הכושר האירובי, חיזוק שרירי הליבה, שיפור הקואורדינציה, הגברת הגמישות, חיזוק מערכת החיסון והפחתת מתחים. מחקרים אף הראו שאגרוף מסייע באיזון רמות סוכר, הפחתת לחץ דם, שיפור איכות השינה ואפילו שימור הקוגניציה בגיל מבוגר. תמיר מדגיש: "ראיתי אנשים בני 60 שהתחילו להתאמן אצלי, ופתאום הגוף שלהם התעורר. הביטחון חזר. האנרגיה חזרה. זה ממכר – אבל במובן הכי טוב של המילה."

דרושים לעיריית רעננה

מהות ולא רק מכות

עבור תמיר, אומנויות הלחימה הן הרבה מעבר לספורט. "זה נתן לי ביטחון, לימד אותי מתי מותר להשתמש באלימות ומתי לא, איך להגן על עצמי – בלי לפגוע באחרים", הוא מספר. לדבריו, הידע שרכש סייע לו לא פעם – אם זה בחברון, כשנחלץ ממצב מסוכן, או במועדון בתל אביב, כשהצליח להימנע מקטטה מתפתחת.

גם בצה"ל וגם ברחוב – הידע הזה מציל חיים

“ברוב יחידות צה"ל אין הכשרות רציניות באומנויות לחימה. רק יחידות בודדות מקבלות את הכלים האלו, וזה חבל. לוחם שיודע להגן על עצמו, מרגיש אחרת – גם בשטח וגם באזרחות. זה חוסן אמיתי, לא רק פיזי אלא גם מנטלי.”

כוח נשי – ולמה חשוב שנשים ילמדו להגן על עצמן

עבור נשים, תמיר רואה בתחום הזה שליחות של ממש. “אישה שיודעת להגן על עצמה לא קופאת. היא מגיבה. במצבי תקיפה – זה מה שעושה את ההבדל. לפעמים עצם הידיעה שאת לא חסרת אונים – מונעת מהאירוע להתרחש”.

חינוך הדור הבא – דרך כבוד ומשמעת

במכון של תמיר יש גם מקום לילדים ולבני נוער. “זה לא רק אימון – זו מסגרת מחנכת. הילדים לומדים שליטה עצמית, כבוד, שיתוף פעולה, והבנה של הגבולות האישיים והחברתיים. זה עוזר להם גם בבית הספר, גם בחיים החברתיים, וגם בבניית הערך העצמי.”

המכון: קהילה של לוחמים עם לב

המכון ברעננה מציע שיעורים לנערים, נערות, נשים וגברים – עם קורסים מגוונים באיגרוף תאילנדי, קיקבוקס לנשים, MMA, ועוד. "אני משלב בין השיטות הקלאסיות של פעם, לבין טכניקות חדשות. כל שיעור מלווה בעבודה על כושר, קואורדינציה ומשמעת. זה לא חוג – זו דרך חיים.”
הייחוד של המכון, לדבריו, טמון באווירה ובקשר האישי. "אנחנו לא סתם עוד מכון. אנחנו קהילה. ילדים, נוער ומבוגרים צועדים יחד – לומדים, מתקדמים, צומחים. זה המקום שבו ילד שסבל מחרם יכול לפרוח מחדש”.

לסיום: שליחות לחיים

עבור תמיר, הדרך ברורה: "אומנויות הלחימה נתנו לי כלים שלא הייתי מקבל בשום מקום אחר. הן בנו אותי – ועכשיו אני מנסה לבנות אחרים. זו התשוקה שלי – וזו גם השליחות שלי.”

מהפכה תרבותית ברעננה: עונת המנויים 2025/26 יוצאת לדרך – שריינו מקום עכשיו!
וועידת הנדלן השנתית 2025

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן