רעננה, שנבחרה כאחת משש הרשויות הראשונות בישראל להוביל פרויקט חדשני זה, שואפת לחזק את קשרי הקהילה ולטפל בנושאים מקומיים. האסיפה תפגיש כ-70 תושבים, שייבחרו באמצעות הגרלה אקראית, להשתתף בסדרת מפגשים מובנים. הפרויקט נתמך על ידי ראש העיר חיים ברוידא ומובל על ידי סגנית ראש העיר זהבה לנדמן.
רקע ותהליך בחירה
בחירתה של רעננה לארח את כינוס האזרחים הראשון שלה היא חלק מיוזמה לאומית שמטרתה טיפוח דמוקרטיה השתתפותית ברחבי ישראל. העיר נבחרה מתוך מאגר תחרותי של 18 רשויות, ובסופו של דבר הבטיחה את מקומה כאחת משש הראשונות ליישם גישה חדשנית זו. הישג זה בא בעקבות תגובתה המוצלחת של רעננה לקול קורא ארצי, עדות למחויבותה לשיפור המעורבות האזרחית והקהילתית.
הכינוס הוא חלק מ"מעבדת כינוסי אזרחים" בהובלת מרכז השל, ארגון המוקדש לקידום פיתוח עירוני בר-קיימא ומכיל. התהליך יכלול כ-70 תושבים, שייבחרו באמצעות הגרלה אקראית כדי להבטיח מדגם מגוון ומייצג של אוכלוסיית העיר. בחירה אקראית זו, המכונה מיון, נועדה לשקף את הדמוגרפיה והנקודות השונות בתוך רעננה, ובכך לאפשר דיאלוג מכיל באמת.
מבנה ומטרות האסיפה האזרחית
האסיפה האזרחית של רעננה מעוצבת כפורום מובנה ומודרך בו ישתתפו כ-70 תושבים, שייבחרו בתהליך הגרלה אקראי. שיטת בחירה זו מבטיחה ייצוג מגוון של אוכלוסיית העיר, הכולל דמוגרפיות וקבוצות קהילתיות שונות. מטרתה העיקרית של האסיפה היא לחזק את הקשרים הקהילתיים ולטפח סביבה שיתופית לדיון ופתרון בעיות מקומיות.
המשתתפים יתכנסו לשישה מפגשים, החל מחודש מרץ, כדי לעסוק בדיאלוג מכבד ובדיונים. מפגשים אלה נועדו לתת מענה לשאלה המרכזית: "כיצד יכולה עיריית רעננה לחזק ולטפח קהילות מגוונות בעיר?". בתום התהליך, חברי האסיפה יפיקו דו"ח מקיף עם המלצות לעירייה. יוזמה זו, בתמיכת "המעבדה לאסיפות אזרחיות" של מרכז השל, שואפת לקדם אחדות ולשמש מודל לקבלת החלטות דמוקרטית בישראל.
אסיפת האזרחים ברעננה תכלול כ-70 תושבים, שייבחרו באמצעות הגרלה אקראית כדי להבטיח מדגם מייצג של אוכלוסיית העיר המגוונת. המשתתפים ישתתפו בסדרה של שישה מפגשים, במהלכם ידונו וידונו בנושאים שונים המשפיעים על הקהילה. תפקידם העיקרי הוא לספק תובנות והמלצות כיצד העירייה יכולה לחזק את קשרי הקהילה ולקדם יוזמות משותפות. ממצאי האסיפה יאוגדו לדוח שיוגש לראש העיר, למועצת האחדות ולמועצת העיר, ויתרום לתהליך קביעת המדיניות של העיר.
ההשקה של האספה האזרחית ברעננה מייצגת צעד משמעותי לקראת מעורבות אזרחית משופרת ודמוקרטיה השתתפותית. על ידי שילוב קבוצה מגוונת של תושבים בתהליך קבלת ההחלטות, היוזמה שואפת לחזק את קשרי הקהילה ולקדם תרבות של דיאלוג מכבד. ההמלצות של האספה צפויות לתת מענה לנושאים מרכזיים ולטפח אחדות בין הקהילות השונות בעיר. גישה זו לא רק מעצימה אזרחים אלא גם מהווה תקדים עבור עיריות אחרות בישראל. בסופו של דבר, הצלחת פרויקט זה יכולה לשמש מודל לפרקטיקות דמוקרטיות ויישוב סכסוכים ברמה הלאומית.
מידע נוסף אודות תהליך האספה, והרשמה לשאלון ההצטרפות באתר העירוני
קישור לשאלון ההצטרפות: https://bitly.cx/10z5g
תגובה אחת
אשרי המאמין, שמישהו בעירייה יאזין או יתחשב בהחלטות האסיפה.