חדשות רעננה

נחנך מכון טיהור השפכים העירוני המורחב

במעמד ראש העיר, מר חיים ברוידא, יו"ר דירקטוריון 'מי רעננה' אדריכל אריה מאור, מנכ"לית 'מי רעננה' רו"ח ליאת ליבוביץ', חברי הדירקטוריון ומועצת העיר נחנך מכון טיהור השפכים העירוני המורחב.  בפרוייקט הושקעו מעל ל-60 מיליון ₪, ושולבו בו טכנולוגיות חדשניות לטיפול במים. בשלב הבא יפרסו תאים פוטו-וולטאים שהחשמל שייצרו ישמש את התאגיד

צילום: רונן טופלברג
צילום: רונן טופלברג

בטקס נכחו ראש עיריית רעננה, מר חיים ברוידא, יו"ר דירקטוריון 'מי רעננה' אדריכל אריה מאור, מנכ"לית 'מי רעננה' רו"ח ליאת ליבוביץ', חברי הדירקטוריון ומועצת העיר. פרוייקט הדגל של התאגיד החל לפני כשש שנים, כאשר בתאגיד זיהו את הצורך להרחיב את המט"ש, לאור הגידול הצפוי באוכלוסיית העיר. במסגרת הפרוייקט הוכפל שטחו של המט"ש, נוצרו בריכות איגום חדשות והוכנסו טכנולוגיות חדשניות לטיפול במים. כתוצאה מכך – המים המטופלים במט"ש נמצאים בדרגת הטיפול הגבוהה ביותר – ויוכלו לשמש את החקלאים באיזור להשקייה.

ראש עירית רעננה, מר חיים ברוידא, התייחס לתרומת המט"ש לשמירה על איכות הסביבה וחשיבותה: "דרך חינוך הילדים לקיימות, איכות ואהבת הסביבה, אני מאמין שנצליח להשפיע. הילדים מגיעים הביתה ומספרים על מה שעברו במהלך היום, והוריהם בתורם, מקשיבים ופתוחים לשינוי חיובי זה דרך הילדים שלהם כמו אין אחר."

אריה מאור חיים ברוידא וליאת ליבוביץ. צילום: רונן טופלברג
אריה מאור חיים ברוידא וליאת ליבוביץ. צילום: רונן טופלברג

יו"ר דירקטוריון 'מי רעננה', אדריכל אריה מאור, סיפר על חבלי הלידה של הפרוייקט: "ב- 6 השנים האחרונות, עוד בתקופתה של חברת המועצה ויושבת ראש התאגיד  דאז הגב' דבי סלוצקי התחיל התאגיד בפרויקט הרחבתו של המתקן לטיהור שפכים לקיבולת עתידית של 125,000 תושבים בעיר רעננה.

המתקן שאנו חונכים היום הינו פאר הטכנולוגיה בתחום מיתקני טיהור שפכים בקנה מידה בינלאומי. משך הקמתו אומנם הוכפל, אך עומד בתקציב שנקבע בראשית הקמתו- 60 מיליון ₪".

מנכ"לית 'מי רעננה', רו"ח ליאת ליבוביץ,  "מדובר בפרוייקט הדגל של התאגיד בשנים האחרונות., עם תקציב של מעל ל-60 מיליון ₪ שהוקדש לכך, יחד עם תשומות זמן ועבודה משמעותיות של כמעט כל עובדי התאגיד בכל הדרגים. מאז הקמתו, חרת מי רעננה על דגלו את השירותיות כערך עליון. ערך זה מנחה אותנו בכל פעולותינו – בדרגי השטח, ההנדסה וכמובן מוקדי השירות. המים המטופלים כאן נמצאים ברמה הגבוהה ביותר ומושבים לחקלאות ולשימושים נוספים. בשלב הבא נפרוש תאים סולאריים על פני בריכות החימצון, במטרה להפיק אנרגיה ירוקה ונקייה שלא רק תתרום לסביבה, אלא גם תפחית את הוצאות החשמל של התאגיד."

כתבות קשורות

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן