הפרויקט מומן בתמיכת עמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין ובתרומתה הנדיבה של קרן סאמיס מסיאטל, וושינגטון – שותפות המשלבת חזון, אחריות חברתית ומחויבות עמוקה לתהליכי שיקום משמעותיים.
מרחב טיפולי חיוני בלב תהליך השיקום
הגינה המחודשת משמשת מרחב טיפולי מרכזי של שירותי הריפוי בעיסוק, ומתקיימים בה טיפולים פרטניים וקבוצתיים בהנחיית גננית טיפולית. הפעילות משלבת עבודה עם צמחים, גירוי חושי, חיזוק מיומנויות תפקודיות ופיתוח ויסות רגשי – כחלק מתפיסה הוליסטית של שיקום.
לצד הפעילות הטיפולית, פתוחה הגינה גם לשעות פנאי מבוקרות עבור מטופלי המרכז, בליווי סטודנטים ומתנדבים, ומאפשרת מרחב של רוגע, אינטראקציה חברתית וחיזוק תחושת המסוגלות.

שדרוג תשתיתי מלא ונגישות לכל עונות השנה
הפרויקט כלל חידוש תשתיות מלא, התקנת מערכת בקרת אקלים לשימוש רציף בכל עונות השנה, עיצוב מחדש של חללי ישיבה, ריהוט נגיש, קיר ירוק חי ופתרונות אחסון המרחיבים את מגוון הפעילויות הטיפוליות.
בטקס החנוכה השתתפו חברי הנאמנים של הקרן, מנכ"לית עמותת ידידי המרכז היאלי הראל, סגנית מנהל המרכז הרפואי ד"ר אלכסנדרה פלאבשיץ, מנהלת שירותי הריפוי בעיסוק יפעת שוורץ והגננית הטיפולית תמר דיוויס.
לואיס טרייגר, נאמן בקרן סאמיס, אמר:
"קרן סאמיס רואה חשיבות רבה בתמיכה ביוזמות המקדמות איכות חיים ושיקום משמעותי. התרשמנו מהעשייה המקצועית והאנושית בלוינשטיין ושמחנו לקחת חלק בפרויקט שמעניק למטופלים מרחב טיפולי מתקדם, נגיש ומעצים. אנו מקווים כי הגינה תמשיך לשמש מקור כוח, רוגע, ריפוי וצמיחה לכל מי שזקוק לה".
ד"ר אלכסנדרה פלאבשיץ ציינה:
"אני גאה במיוחד לראות כיצד שותפות, חזון ונדיבות מתלכדים כדי לסייע למטופלים שלנו להתחזק בכל יום. סביבות טיפוליות אינן מותרות – הן חלק בלתי נפרד מתהליך השיקום וההחלמה. הטיפול בגינה מחזק את השיקום הפיזי, מעצים את החוסן הרגשי ומחזק קשרים חברתיים בין המטופלים".
יפעת שוורץ הוסיפה כי הגינה משרתת מדי שנה אלפי מטופלים – חיילים ואזרחים המתמודדים עם פגיעות מורכבות – לשיפור התפקוד הפיזי, הקוגניטיבי והיומיומי.
תמר דיוויס, הגננית הטיפולית, הדגישה כי המטופלים מדווחים על הקלה בכאב, שיפור בתחושת הרוגע וחוויית שיקום המחזקת את המוטיבציה ואת החוסן האישי.
הגינה הטיפולית המחודשת מצטרפת למערך השיקום המתקדם של המרכז, ומהווה עדות לכך שסביבת טיפול איכותית היא חלק מהותי מהדרך להחלמה.


