"לפיכך אני סבורה שעד להכרעה בתביעה העיקרית יש לשמר את המצב הקיים של פעילות הסניף כפי שהתקיימה עובר לעסקת המכר, ללא הפרעה."
המאבק על המשך פעילותו של סניף בני עקיבא הצליח. השופטת ניצה מימון שעשוע פסקה כי הסניף יחזור לידי תנועת בני עקיבא עד לברור מלא של הנושא בבית המשפט.
תחילת האירוע בקול קורא שפורסם בשנת 2023 למכירת המגרש עליו נמצאים בית הכנסת הפועל מזרחי וסניף בני עקיבא. המכירה נועדה לכסות חובות של מפלגת הבית היהודי. ראשי הבית היהודי חגית משה וקרן תורה ועבודה לא טרחו לחשוב על פתרון חלופי לשני המוסדות שפעלו במקום כבר 70 שנים. גם ראשי הקהילה ברעננה לא פעלו באופן נחרץ על מנת למנוע את המכירה או למצוא פתרון חלופי.
בחודש פברואר נרכש המבנה והבעלים החדש החל לפעול על מנת לקבל חזקה על הנכס. בחודש יולי פעל הרוכש חד צדדית החליף את המנעולים במבנה והציב חברת אבטחה למנוע את פעילות בני עקיבא במקום. הרוכש חשף הזנחה חמורה של המבנה וטען כי פעולתו נעשתה על מנת להגן על החניכים.
העתירה של בני עקיבא לבית המשפט התקבלה אתמול והשופטת פסקה כי המבנה ישוב לשימושה של התנועה.
"יודגש כי המשיבה רכשה את הנכס והמבנה כנכס תפוס ע"י שוכר/מחזיק בר רשות, וידעה היטב כי יהיה עליה לנקוט בהליכים משפטיים בהתאם לחוק כדי לפנות את התנועה מהמבנה. לא היתה למשיבה זכות לנקוט צעדים כוחניים כמו החלפת מנעולים שלא בתיאום עם מנהלי התנועה ומבלי לתת להם את המפתחות החדשים, או פגיעה בתשתית החשמל. גם לגבי פעולות שנועדו להציב שמירה על הנכס, כגון הצבת מצלמות אבטחה או הצבת מאבטחים, על פעולות אלה להעשות בתיאום ובאופן שיקח בחשבון את אופי הפעילות החינוכית המתנהלת במקום ולא יפריע לה"
"לפיכך אני סבורה שעד להכרעה בתביעה העיקרית יש לשמר את המצב הקיים של פעילות הסניף כפי שהתקיימה עובר לעסקת המכר, ללא הפרעה. אני מורה למשיבה להחזיר את תשתית החשמל לפעילות, כפי שהיתה לפני כניסתה לנכס, למסור לנציגי התנועה את המפתחות החדשים של המבנה והנכס, ולהפעיל את המאבטחים והמצלמות באופן מכבד, שלא יפריע בכל דרך לפעילות התנועה ולכניסת בני הנוער המשתתפים בפעילות."