השחקנית ואמנית המסכות רינת יונה גליקו מצאה את עצמה עם פרוץ הקורונה שומרת עם המשפחה על מלון ריק בחוף הים של תל אביב, הרפתראה של מספר שבועות הפכה להיות חוויה של שנה וממנה נולדה ההצגה המלון שזכתה במקום הראשון בפסטיבל התאטרונטו 2022.
איך נולד הרעיון להצגה?
"כשפרצה הקורונה, מצאנו את עצמנו אני, בן-זוגי שלומי, שתי בנותינו והכלב שלנו, מתגוררים במשך שנה במלון סגור ונטוש, שחברה שלנו, מנהלת המלון, חיפשה מישהו שיגור שם עד שיתבהר המצב. מכיוון ששלומי ואני כשחקנים היינו מושבתים בתקופה האמורה, קיבלנו את ההצעה, מה גם שהמלון קרוב לבית הקבוע שלנו".
רינת יונה-גליקו, נולדה וגדלה בראשון-לציון וחיה בתל-אביב. היא בוגרת לימודי משחק בסמינר הקיבוצים ושיחקה שנים בתיאטרון באר-שבע, בקבוצת התיאטרון של רות קנר ובבמות אחרות. היא התוודעה לנושא המסכות באקראי, כשהשחקנית נלי עמר, ממוריה למשחק, הציעה לה להחליף אותה בהצגת היחיד שלה. "שם נעשיתי מכורה למסכות, הופעתי אלף פעם עם המופע "חיים במסכות". כולל הופעות במשכן למוסיקה ואומנויות ברעננה.