היחידה לאבחון הפרעות בשינה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מרחיבה את פעילותה ומוסיפה שירותים חדשים

בין השירותים החדשים: אבחון הפרעות בשינה לילדים, טיפול CBTI, בדיקת זקפה ובדיקת שינה ביתית

ד״ר עלא מחאמיד, מנהל השירות ביחידה לאבחון הפרעות בשינה, המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית

במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית פועלת יחידה לאבחון וחקר הפרעות בשינה למבוגרים. ביחידה צוות מקצועי, שמורכב מרופאים, טכנאים וטכנאיות שינה, שמלווים את הנבדק שסובל מהפרעות בשינה בכל שלבי האבחון והטיפול. בין הפרעות השינה שמטפלים בהן ביחידה: קשיים בהירדמות או קשיים בשמירה על רצף השינה, נחירות וחשש לדום נשימה בשינה, עייפות ונטייה להירדמות בשעות הערות, הפרעות בשעון הביולוגי והתנהגויות חריגות במהלך השינה (דיבור, חריקת שיניים, תנועות גוף וכיו"ב).

גינות מרדכי רעננה

לאחרונה, ביוזמתו של ד"ר עלא מחאמיד, מנהל השירות ביחידה ובתמיכתו של ד"ר חגי אמיר, מנהל המרכז הרפואי, הוכנסו שירותים חדשים והיחידה מרחיבה את פעילותה גם לילדים ולמתן טיפולים נוספים:

• אבחון הפרעות בשינה לילדים: 40%-50% מהתינוקות והילדים סובלים מהפרעות בשינה כמו הפסקות נשימה בשינה, נחירות, תנועתיות יתר, חריקות שיניים, הרטבת לילה, דיבור מתוך שינה ועוד. ביחידה מבצעים בדיקת שינה לילדים בגילאי 18-0, הסובלים מהפרעות בשינה, במטרה לאבחן את הגורם הרפואי לבעיה ולהתאים להם פתרון מותאם אישית. השירות כולל בדיקה במעבדת שינה למשך הלילה, שבה מוצמדים למטופל אלקטרודות וחיישנים לניטור אותות ביולוגיים במהלך השינה.
• טיפול CBTI: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מחוץ לסל, לסובלים מנדודי שינה (אינסומניה), מומלץ כקו ראשון לטיפול. הטיפול ממוקד למשך 50-40 דקות, שבהן ילמד המטופל לזהות מצבים שפוגעים לו בשינה ולטפל בהם. כמו כן, המטופל ירכוש כלים שיעזרו לו לשפר את השינה ולשמור עליה איכותית וטובה. משך הטיפול הוא בין 8-6 מפגשים.
• בדיקת זקפה: בדיקה לא פולשנית בה ניתן להעריך את תדירות הזקפה ואת איכותה בעזרת RigiScan, מכשיר ייעודי לבדיקת הפרעות בזקפה, שמטרתה לבדוק אם ישנה בעיה ממקור אורגני-פיזי או ממקור פסיכוסוגני-נפשי. הטיפול ניתן בשיתוף פעולה עם המרפאה לטיפול ושיקום מיני בלוינשטיין, בהובלתה של ד"ר שלומית שדמון.
• בדיקת שינה ביתית: ניתן לקבל ביחידה מכשיר בדיקה לצורך ביצוע בדיקת שינה בבית. ברב המקרים הבדיקה הביתית נועדה לבדוק ולהעריך את חומרת הפסקות הנשימה בשינה. המכשיר נוח לשימוש, הפעלתו קלה והשימוש בו מסתכם בלבישתו לפני השינה, הורדתו בבוקר והחזרתו ליחידה.

השירותים מיועדים למטופלים המגיעים מהקהילה וכן למטופלים המאושפזים במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין.

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן