השר בחר בחירות. לאחר דחיה בגלל המלחמה, שר הפנים הודיע על מועד לבחירות המקומיות 30.1.24. לא יהיה שינוי בהרכב הרשימות והמועמדים לראשות העיר. הבחירות יתנהלו בכל הארץ חוץ מישובים שפונו בגלל המלחמה.
המלחמה פרצה שלושה שבועות לפני הבחירות כשהקמפיינים היו בעיצומם, סדר היום הציבורי היה רק בחירות. המלחמה טרפה את הקלפים. אחרי ההתאוששות מההלם וגל ההתנדבות וההתמגנות היתה תקופה ארוכה של חוסר ודאות לגבי מועד הבחירות. האפשרויות נעו בין דחיה של שלושה חודשים, ארבעה חודשים או דחיה של שנה.
ניהול העיר הפך להיות ממוקד מלחמה. הדיון וקביעת תקציב שנת 2024 בעקבות המלחמה ידחה למועצת העיר הבאה מועצת העיר לא התכנסה לדיונים שוטפים, מערכת החינוך העירונית נעה בין השבתה ללמידה חלקית, העסקים המקומיים והנדל"ן נפגעו קשות מצמצום הפעילות הכלכלית. ראש העיר הבא יצטרך להתמודד עם משימות קריטיות של להחזיר את העיר לתפקוד מלא בצל המלחמה המתמשכת.
הכרזת שר הפנים מניעה שוב את הקמפיינים, הם יהיו שונים גם במסרים, גם בתקציבים, ובעיקר בתשומת הלב של הציבור, שתהיה שונה. אם לפני המלחמה הבחירות התנהלו בצל המחאה נגד ההפיכה המשפטית הפעם להערכתי ההתמקדות תהיה בנושאי הליבה של ניהול העיר.
מי מתמודד?
ברעננה יתמודדו 4 על ראשות העיר ראש העיר המכהן חיים ברוידא, חבר המועצה ניר קריסטל, חברת המועצה ענבר הוכברג, ועו"ד אבי יוסף.
למועצת העיר יתמודדו 10 רשימות על 19 מושבים במועצת העיר.
- חיים ברעננה בראשות חיים ברוידא
- שבת אחים בראשות מאיר גרידיש
- ביחד בראשות אבי יוסף
- באמונה הסיעה הדתית המאוחדת בראשות חיים גולדמן
- מאמינים ברעננה בראשות אלי אלוש
- הרוב הדמוקרטי ברעננה המחנה הממלכתי מרצ יש עתיד חוזה חדש בראשות שמואל וגמן
- ליברלים ברעננה בראשות ענבר הוכברג
- הליכוד בראשות רחלי בן ארי סקעת
- עוז לרעננה בראשות אילן כהן
- רעננים בראשות ניר קריסטל
המשימה המידית של המועמדים תהיה לגבש את האסטרטגיה החדשה, לנהל מחדש את תקציב הבחירות שרובו נוצל בקמפיין הראשוני ואת ההערכות הלוגיסטית. יתכן גם כי חלק מהרשימות יבחרו לא להתמודד, מסיבות לוגיסטיות או שהעניין בבחירות אבד.
תגובה אחת
יש לומר ראש העיר שיבחר
ולא ראש העיר הבא כפי שכתבת