"לאור הפתרונות המעשיים המיושמים ברעננה, אין חולק כי העיר בצמרת הטכנולוגית. בעיר פרוסים סיבים אופטיים ההופכים את המוקד העירוני למערכת מבצעית, מאפשרים רישות העיר במצלמות, ושרתו אותנו בזום במהלך הקורונה. אנו הופכים את רעננה לעיר חכמה והמערכות החדשניות יוטמעו בעירייה וברחבי העיר לשירות התושב. אני מאמין שנטל השינוי ויישום הטכנולוגיות המתקדמות, מוטל על כתפינו, ראשי הרשויות המקומיות. הגיע הזמן שנפסיק לחשוש מהטמעת טכנולוגיות חדשניות. מי שלא יחלום את העתיד ס ופו שידשדש מאחור. אי אפשר להתעלם מהקדמה הטכנולוגית, והאורחים הבאים שהגיעו למפגש היום, להתעשר בידע ובפתרונות, היא העדות לכך".
אשר ביטון, מנכ"ל משרד הדיגיטל הלאומי:
"האזרח שנמצא במרכז לא מקבל שירותים כפי שהיינו מצפים. אני מסכים עם ראש העיר רעננה, חיים ברוידא בנושא העיר החכמה. צריך להיות הבדל ביו השלטון המקומי לשלטון המרכזי. האזרח צריך לחוש עטוף ולצרוך שירותים במיקום מרכזי. במידע נגיש, בלחיצת כפתור, וביעילות, תחת מטרייה אחת. יש צורך בכלים גינריים אחידים, שיתקבלו מתוך ענן מרכזי. ככל שנתקדם עם שירותים בצורה דיגיטלית, יש להקפיד שלא להישאר מאחור, לכל היישובים והרשויות. היעד, הקמת רשות התקשוב המוניציפאלית שתגדיר את האינטגרציות והממשקים באופן משותף, תוך ליווי ובקרה לרשויות".
תגובה אחת
יתכן ומובילה בחדשנות, אבל הרחובות מלוכלכים ומוזנחים ברחובות הותיקות של רעננה כגון ארלוזורוב .מאז שעברו לנקות בעזרת רכב מטאטה אז יש פחות עלים ושאר הליכלוך נישאר.