ביום העצמאות ה-78 למדינת ישראל, התקיים בבית הנשיא הטקס המסורתי להענקת אות מצטייני נשיא המדינה לחיילים וחיילות מצטיינים מצה"ל. השנה, רעננה מתגאה במיוחד – חמישה מבניה ובנותיה נבחרו לקבל את האות, כשהם מייצגים דור של מצוינות, ערכים ותרומה.
🔹 שיעור גיוס מהגבוהים בישראל
🔹 שילוב גבוה של לוחמים וקצינים
🔹 דור צעיר שמוביל ערכים של שירות ותרומה
רעננה נחשבת לאורך שנים לאחת הערים המובילות בישראל בשיעורי הגיוס לצה"ל. לפי נתוני צה"ל, שיעור הגיוס בקרב צעירי העיר עומד על למעלה מ-80%, נתון שממקם אותה בצמרת הערים התורמות במדינה. מעבר לאחוזי הגיוס, בולט גם שיעור גבוה של יציאה לקצונה ושירות משמעותי, נתון שמשקף תרבות עירונית של מחויבות וערבות הדדית.
בתוך ההקשר הזה, סיפוריהם של מצטייני הנשיא מרעננה מקבלים משמעות נוספת – הם לא רק מצטיינים אישית, אלא גם חלק ממגמה רחבה של דור צעיר שבוחר להוביל.
רב"ט ב', בן 20, משמש כתותחן טנק בחיל השריון. הוא עלה מארצות הברית לפני כשלוש שנים מתוך רצון להשתלב ולתרום לחברה הישראלית. לאחר שנת מכינה, בחר להתגייס לשירות קרבי והמשיך בחיל השריון בהשראת אביו ודודו, ששירתו גם הם כלוחמים וקצינים.
סמל ק', בת 20, משרתת בחיל האוויר ועלתה לישראל בשנת 2015 מתוך אהבה למדינה ורצון להיות חלק משמעותי ממנה. טרם גיוסה איבדה את אחותה הגדולה, ששירתה גם היא בחיל האוויר, בתאונה. מתוך הכאב בחרה להמשיך את דרכה באותו חיל ולשרת במסירות ובנחישות.
סגן ז', בת 21, משרתת כקצינת שלישות בבית הספר להנדסה קרבית מזה כשנה וחצי, לאחר שהתגייסה למסלול ייעודי לקצונה. במסגרת תפקידה היא מלווה עשרות חיילים ביום ומספקת להם מענה אישי ומקצועי ברגעים משמעותיים לאורך השירות.
רב"ט ס' עלה לישראל לבדו לפני כשנתיים מתוך רצון עמוק להיות חלק מהמדינה שאותה הוא אוהב. כיום הוא משרת ביחידת בתי הדין הצבאיים, מחזיק בתואר ראשון ובמקביל לשירותו לומד משפטים, תוך שילוב בין עשייה צבאית להתפתחות אישית.
סגן מ', בת 25, מפקדת מחלקת מחשוב בחטיבה 460, עלתה לישראל לבדה לפני כשלוש וחצי שנים. היא יצאה לקצונה וכיום מובילה שינוי משמעותי בתחום אחריותה, תוך הפגנת מקצועיות ויכולת פיקוד גבוהה.
ביום העצמאות, יותר מתמיד, סיפורי המצטיינים מרעננה ממחישים את החיבור בין הפרט למדינה – בין סיפור אישי של בחירה, התמודדות וערכים, לבין תרומה רחבה לביטחון ולחוסן הלאומי.
רעננה ותושביה גאים במצטיינים ומצדיעים להם על הדרך, הערכים וההישגים. אתם לא רק מצטיינים – אתם הפנים היפות של הדור הצעיר בישראל.


