ירקות של תקווה, עשרה ימים אחרי האסון הגדול שאנחנו חיים בתוכו נסעתי בפעם הראשונה לחבל אשכול להתנדב במשק ממן. טל ממן ז"ל הי"ד נפל ביום הלחימה הראשון בהגנה על מושב מבטחים כחלק מכיתת הכוננות. בדרך חזרה מהחממות נסעתי בכביש המוות 232, גם עשרה ימים אחרי האסון התמונות היו קשות, מיגוניות שרופות עם חפצים של המתים זרוקים סביבן, אתר המסיבה ברעים.
התמונות הקשות וההכרות האישית עם החקלאים גיבשו החלטה לסייע בכל דרך, והדרך שלנו היא לרכוש במחיר מלא את הירקות מהחקלאים ולהביא אותם לתושבי השרון. להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של ירקות מהעוטף
חבל אשכול
חבל אשכול סמוך לגבול עזה, קיבוצים ומושבים שקמו מקום המדינה להבטיח את הגבולות ושגשגו באדמת הנגב. מושב מבטחים יחד עם המושבים ישע, תלמי אליהו אוהד, צחר, שדה ניצן ועמיעוז הם מושבים חקלאיים המספקים חלק גדול מהתוצרת החקלאית אותה אנו צורכים.
במושבים עובדים חקלאים את אדמת הנגב ותורמים בעשייתם ובעצם קיומם לבטחונה וכלכלתה של ישראל. למרות המרחק, ישנו קו ישיר המחבר את תושבי חבל אשכול אל רבים מתושבי ישראל, לדוגמא, יש סיכוי לא קטן שחלק מהירקות שאצלכם במקרר ממש עכשיו גודלו על ידי טל ממן בעצמו.
טל ממן
הסיפור של טל ממן ממושב מבטחים, סיפור שמחבר עבר, הווה ועתיד; ממיסדי ישראל, דרך בוני ומגיני ישראל ועד לכול אחד ואחת מאיתנו. לזכרו של טל ממן התחלנו עם הפרויקט של סיוע לחקלאי המושבים בחבל אשכול להשיב את החקלאות ואת האחיזה בקרקע.

בכל שבוע, אנחנו מארגנים רכישה ישירה של ירקות מחקלאי חבל אשכול, בהתאם לתוצרת שהבשילה נוסעים למושבים ומביאים את התוצרת עד פתח הבית שלכם. אתם נהנים גם מהירקות הטובים ביותר וגם משותפות לשיקום החקלאות בישראל, המסע לשם הוא לא פשוט. מאות חיילים ואנשי צבא בכל פינה, חיילות צעירות חמושות מאבטחות את החקלאים, אבל התקווה להחזיר את החיים גדולה יותר.
אני קורא לכם להצטרף ולסייע, להצטרפות לעדכוני רכישה מחקלאי חבל אשכול

