עשן בלי אש לא מלחמת דת, מלחמת ספין

הניסיונות להדליק מאבק בין הציבור החילוני והדתי ברעננה לא צולחים. הציבור רוצה שמירה על אורחות חייו ועל האוירה המיוחדת של עיר שיודעת לכבד את כולם מסתבר שהנוסחה קיימת

עשן בלי אש

עשן בלי אש. תוצאות הבחירות האחרונות ברעננה לא שונות מתוצאות הבחירות בעיר במערכות הבחירות הקודמות ביחס בין דתיים לחילונים במועצת העיר. ההבדל העיקרי הוא הרצון של חברי הקואליציה לשים את המחלוקות בצד ולמצוא את המאחד.

לא כל הציבור ברעננה שבע רצון מהתנהלות הקואליציה העירונית שמצליחה מצד אחד להבליט הישגים הנוגעים לקידום פעילות בגוון ליבראלי כמו תחבורה ציבורית בשבת ופעילויות תרבות בשבת והצד השני מהלכים אמיתיים ואמיצים למציאת פתרונות למצוקת החינוך של הציבור הדתי בעיר שנראים כבר בשטח עם מציאת פתרון לתיכון חורב, שיפוץ גני ילדים ומיגון בית ספר נועם.

אם בוחנים את המצב לא היה שינוי משמעותי בסטטוס קוו בין דתיים לחילונים ברעננה.

פעילויות תרבות מתקיימות בשבת ברעננה שנים ארוכות. שבת תרבות ביד לבנים, הצגות ילדים במשכן למוסיקה, פארק רעננה פעיל מאוד בשבת.

הבריכה העירונית פועלת בשבת.

מסעדות וסופר מרקט בפאתי העיר פועלים.

מצעד הגאווה צעד בחסות העירייה ברעננה שנים, ההבדל השנה הוא שהאירוע המרכזי היה ברחבת יד לבנים.

ההבדל האמיתי הוא הרעש סביב פעילויות אלו ולא קיומן.

אפילו סוגיית תחבורה ציבורית בשבת היא סוגיית רעש ולא מהות. הקו החדש לא עובר ברחובות בהם ישנו ריכוז של אוכלוסיה דתית ומי שרוצה יכול לנסוע בקו 29 לתל אביב כבר בשעות הצהריים המאוחרות של שבת הרבה לפני צאת השבת. זה לא חדש זה מתנהל כבר שנים.

אז מה ההבדל?

ההבדל הוא בהרמוניה שישנה במועצת העיר. היכולת של סיעת ראש העיר סיעת הרוב הדמוקרטי וחלק מהסיעות הדתיות לפעול יחדיו. זה לא מוצא חן בעיני כולם.

ברעננה לא סוגרים בתי כנסת ומונעים תפילה. סוגיית בית חב"ד בשכונת נווה זמר שעוררה רעש בשבוע האחרון היא סוגיה חוקית לא דתית. החוק קובע כי לא ניתן להקים בית כנסת בדירת מגורים. זה שימוש חורג, מה הצפייה שהעירייה תעלים עין?

האם הציבור הדתי היה רוצה שהעירייה תעלים עין מעסק שמפר את תקנות הרעש בשכונת מגורים כי הוא עושה זאת על בסיס אידאולוגי? לא נראה לי.

אין ברעננה רדיפה של דתיים, אין ברעננה רצון לשנות את אופייה של העיר.

כתב ראש העיר חיים ברוידא בפוסט אותו הוא פרסם: "ברעננה אנו מתנהלים לאורך שנים בהכלה, סובלנות, כבוד הדדי והתחשבות. כך הובלתי את רעננה וכך אמשיך להוביל. התעקשתי על קואליציה של אחדות, הנותנת ביטוי לכל המגזרים בעיר. יש ברעננה עשרות מוסדות דת ובתי תפילה היקרים לליבי, שעושים פעילות קודש לצד מוסדות פנאי, בילוי, תרבות ובידור. אני פוקד את אלה וגם את אלה. כמוני מרבית הציבור בעיר."

נחזור למספרים, הרוב הדמוקרטי הצליח לאחד כוחות וליצור כח אחד ומגובש במועצת העיר מה שבא לידי ביטוי בהישגים.

הרשימות במועצת העיר הקודמת היו 4 נציגים לקהילה הדתית ברעננה. במועצת העיר הנוכחית יש 5 נציגים לקהילה הדתית אבל מפוצלים ל3 סיעות. חלקם של חברי המועצה עוסקים בהשגת הישגים לטובת הציבור הדתי וחלקם עסוקים ביצירת הון פוליטי מדומה.

יש אתגרים רבים לנבחרי הציבור בעיר ההצלחה תהיה בעבודה משותפת למען תושבי רעננה, דתיים כחילונים. ראוי שהציבור ישפוט בעוד 4 שנים כשתושבי רעננה יגשו לבחור שוב את מועצת העיר מי תרם יותר לקידום העיר ותושביה.

עד אז הניחו לעשן,  חם מספיק כאן גם בלי הספינים.

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן