שייט חלומות שהפך לסיוט: זוג הגמלאים שעבר מסכת ייסורים בהודו

שייט חלומות שהפך לסיוט: זוג הגמלאים מרעננה חלם להכיר את הודו. לאחר בחינות ומחקרים רבים, החליטו להזמין לעצמם טיול הכולל שייט על נהר הברהמפוטרה הזורם בצפון מזרח הודו אבל כגודל הצפייה כך גודל האכזבה

זוג פנסיונרים מרעננה חלם שנים רבות לחקור את תת היבשת האקזוטית – הודו.

לאחר בחינות ומחקרים רבים, החליטו להזמין לעצמם טיול הכולל שייט על נהר הברהמפוטרה הזורם בצפון מזרח הודו אבל כגודל הצפייה כך גודל האכזבה

תכנון טיול החלומות

במשך שנים, זוג גמלאים מרעננה טיפח חלום לחקור את הנוף התוסס והמגוון של הודו. לאחר מחקר מעמיק ודיונים רבים, הם החליטו לצאת למסע ייחודי, ובחרו בשייט יוקרתי על נהר הבראהמפוטרה. הם הזמינו את הטיול שלהם דרך גורדון טורס, חברה מתל אביב הידועה בחוויות הנסיעות היוקרתיות שלה. למרות העלות המשמעותית של 5333 דולר לאדם, הם בחרו להתפנק על חדר יקר יותר בקומה השנייה של סירת הנהר, משוכנעים מהבטחות לנופים עוצרי נשימה ואוויר צח. הבטחות החברה לחוויית "הודו המלכותית" והצהרתם על שליטה מלאה בפעילות השייט חתמו את העסקה. הזוג, נרגש ומלא ציפייה, ציפה בקוצר רוח למה שהם האמינו שיהיה הרפתקה של פעם בחיים באחד האזורים הקסומים ביותר של הודו.

אכזבה ראשונית

ההתרגשות של הזוג בגמלאות הפכה במהרה לאכזבה עם עלייתם על סיפון ספינת התענוגות בנהר ברהמפוטרה. למרות שהזמינו חדר יקר יותר לנוף ונוחות טובים יותר, הם מצאו את עצמם בתא מספר 12, הממוקם מעל למנוע ולגנרטור של הספינה. הרעש והרעידות הבלתי פוסקים מהמכונות הפכו את התא שלהם לכמעט בלתי ראוי למגורים. הזוג ביקש מיד להחליף חדר, רק כדי לגלות שכל שאר התאים תפוסים.

בעיות בריאות ואתגרים

המצב החמיר כאשר הזוג, שניהם סובלים מאסתמה קשה, נאבקו בעשן הדיזל שחדר לתאם. החשיפה המתמשכת לעשן זה חייבה רכישת מכשיר אינהלציה באחת העצירות. אתגרי הבריאות, בשילוב עם חוסר היכולת לישון עקב הרעש והרעידות, פגעו קשות ביכולתם ליהנות מהנופים המדהימים בחוץ. לכודים על הספינה במשך שבעה ימים, הם סבלו ממצוקה פיזית ורגשית משמעותית, שהאפילה על יופייה של ההפלגה.

הליכים משפטיים ותוצאה

עם חזרתם לישראל, החליטו בני הזוג לנקוט בהליכים משפטיים נגד חברת "טיולי גורדון". הם הגישו תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב, וביקשו פיצוי על הטיול שנהרס ועל עוגמת הנפש שנגרמה להם. בכתב ההגנה שלה, טענה החברה כי המצב היה מעבר לשליטתה, תוך שהיא מציינת את טבעה הבלתי צפוי של הודו. לבסוף, הושג הסכם פשרה, ובית המשפט הורה לחברת "טיולי גורדון" לפצות את בני הזוג בסך 13,000 ש"ח. אף על פי שבני הזוג קיבלו בברכה את פסק הדין, הם חשו שהוא אינו מספיק כדי לפצות על החוויה המאכזבת והקשה שעברו.

הרהורים ועצות

הזוג בגמלאות מ רעננה, למרות חוויית השייט המאכזבת שלהם, עדיין מחזיקים בהודו הערכה רבה. הם מאמינים שהתרבות העשירה של המדינה, הטעמים המגוונים והנופים המדהימים שלה שווים חקירה. עצתם למטיילים עתידיים היא לבדוק היטב חברות תיירות לפני ההזמנה, תוך שימת דגש על חשיבות קריאת ביקורות והבנת תנאי השירות. הם מזהירים מפני קבלת הבטחות כפשוטן וממליצים לוודא שהלינה עונה על צרכי הבריאות והנוחות האישיים. בעוד שהטיול שלהם נפגע מבעיות, הם מקווים שאחרים יוכלו ללמוד מניסיונם וליהנות מטיול נעים יותר.

כתבות קשורות

תגובה אחת

  1. ארויג הגב

    מגיע לזוג הזה פיצוי הרבה יותר גבוהה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן