יוגה בחורף 

כמה קשה לצאת מהבית בחורף, גם מחשיך מוקדם  וגם קר ואפור ואיזה קשה זה  עוד יותר לצאת כש"לא חייבים"…

יוגה בחורף
יוגה בחורף חן שמש סמואל

יש שיעור יוגה עוד שעה ואני מתלבטת אם ללכת. יורד גשם, רוח, המטריה עפה, המכוניות מאיימות בסילוני מים שניתזים לכל עבר. אבל התחזית מדברת על מזגאוויר שכזה כל השבוע, אי אפשר לא להגיע לשיעור בכלל. ואם לא עכשיו אז מתי. לקחתי נשימה עמוקה ויצאתי מהבית.

אני בסטודיו, כל אברי קפואים והנשימה קצרה. שאיפה עמוקה. נשיפה. כפות הרגליים שוקעות אל המזרון ונפרסות. משקל מחלחל מטה דרך כפות הרגליים. שאיפה. הגוף צומח מעלה והידיים עולות ממרכז הגוף. אט ובהדרגה החוםמתפשט בגוף. הנשימה מתייצבת, הגוף מתארך שוק שבכלל התלבטתי אם לצאת מהבית.

בחורף ישנה החרפה בתסמינים של מחלות, ובכאבים שונים בגוף גם בגלל הקור וגם בגלל המעבר בין החום לקור. צינון, שפעת ומחלות בדרכי הנשימה.

בקור המערכת החיסונית שלנו נחלשת בגלל התכווצויות של כלי הדם. עובדה זו גורמת לפחות תאים חיסונים להגיע לרקמות ולהפרעה באיזון הפרשת החלבונים הדם.

בחורף לאנשים הסובלים מכאבים ישנה החמרה בעוצמת הכאב. הקור גורם למערכת העצבים הסימפתטית לפעול, מערכת זו פועלת במצב דוחק ולחץ. לעיתים  גם שבר או צלקת ישנים חוזרים לכאוב.

אז…מה אני אומרת היוגה על תרגול בחורף?

ללבוש חם, עדיפות לאוכל מבושל, ותישארו בבית מה כבר יש לחפש בחוץ… סתםםםם

קצת פילוסופיה של היוגה: הטבע מורכב מ 5 יסודות: אדמה, מים, אש, אוויר, אתר. כל היסודות מצויות בכולנו ופועלות כל הזמן. עוצמת היסודות משתנה כל הזמןבמשך היום, ובמשך עונות השנה ומושפעת מהתכונות הספציפיות של כל אדם. השאיפה היא איזון בין היסודות השונים, אחרת מופיעה מחלה. גוף חולה הוא גוףלא מאוזן.
בחורף היסודות הדומיננטיים הן מים ואדמה. אנרגיות של התכנסות, הזנה, צבירתכוחות, והשתרשות, איטיות וכבדות.

 ולכן נתחיל בחימום

ונתמקד בעבודת כח,גמישות ושיווי משקל

אז איך זה משפיע תרגול היוגה?

בחורף האנרגיה לא ב"היי" כמו בקיץ, התרגול מכונס ומתחשב בהשפעות שעוברות על הגוף. הערות כלליות לגבי תרגול יוגה נכון: לפי ההסברים לעיל, השרירים והגידים נוקשיםיותר ופגיעים יותר, מקומות שנפגעו בעבר (יתכן אפילו נטייה להתפסויות) נוטים לחזור, וגם דלקות שהיו בעבר נוטים לחזור או לפחות לשדר כאב. לכן אני נמנעת מקפיצות ומפעילות דינמית. אני מקפידה לרכך את הגידים של הקצוות (כפות ידיים וכפות רגליים), לרכך עורף ורק אז להתחיל לעבוד.

תוך תרגול אכניס נשימת יוגה של אוג'י. ויתכן גם קפלבטי.

(עם הקפלבטי יש לנהוג בזהירות .כי הנשימות עשויות להרוס קלות את הממבראנות באף ולגרום להצטננות מהר יותר)

אז בואו לתחזק את הגוף והנפש

כי הרי בסוף נפש בריאה בגוף בריא

שכנעתי לבוא?

נמסטה

חן שמש-סמואל

מדריכה ליוגה ומטפלת בתאי יוגה תרפיה, עיסוי תאילנדי

0523659347

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן